Van de Berm een 'trage weg' maken?

Op 25 mei sloot Gebermte haar derde editie af. Ook dit jaar trachtte het gemeenschapsinitiatief zoveel mogelijk mensen bij de verlaten spoorwegbermen in Mortsel en Wilrijk te betrekken via muziek, dans, poppentheater, poëzie, beeldende kunst en natuur.

Lees meer...

Gebermte herwaardeert de berm

Gebermte is een participatief experiment dat inwoners en bezoekers van Mortsel, Wilrijk, Edegem en omstreken wil betrekken bij de herwaardering van de oude spoorwegbermen (Den Berm) van Mortsel en Wilrijk. Sinds 2017 is er jaarlijks een klein festival op de berm waar natuur en cultuur elkaar treffen.
Het initiatief wil nieuwe belevingsvormen en gebruiksvormen van de bermen mogelijk maken, niet in het minst als trage weg.

Lees meer op de site van Gebermte

De Berm: onze visie op inrichting en beheer

Red de Berm LogoNatuurpunt Land van Reyen en kern Mortsel heeft 9 voorstellen om de Berm te opwaarderen en diens natuurwaarde te verrijken.

Lees meer...

Inspraak, makkelijker dan je denkt!

131200-R11bis A102-R11bis-Alternatieven-kopieDaarvoor moet je helemaal geen specialist zijn. Of je verregaand inwerken in het dossier. Zelfs één vraag of argument, één opmerking of bedenking, een locatie- of inrichtingsalternatief is nuttig en kan verschil maken bij het opstellen van het plan-MER. Zeker als die inbreng toevallig een uniek element bevat.

De inspraakperiode Plan-MER GRUP A102/R11bis loopt tot en met 14 februari 2014.

Stuur simpelweg je bijdrage per brief of per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Kennisgevingsnota van PLAN-MER GRUP A102/R11bis

Kennisgevingsnota van PLAN-MER GRUP A102/R11bis nu consulteerbaar op: http://www.lne.be/themas/milieueffectrapportage/inspraak/lopende-inspraakprocedures/kennisgeving_MER_A102_R11bis-fig.pdf

De inspraakperiode loopt vanaf 15 januari tot 15 februari 2014.

april 2012 | Massaal protest tegen plannen R11Bis

Honderden manifestanten stapten zondag op in de protestactie van R11Mis, van Wilrijk naar Mortsel. De boodschap aan het adres van de Vlaamse Regering was glashelder: “Geen ondergrondse autosnelweg in Mortsel.En behoud van de berm. Wij willen een leefbare buurt.”

Lees meer...

Verbindingsweg of landschap Gasthuishoeven? Zal natuur en open ruimte opnieuw moeten wijken?

131230-Lvr-R11bis verbindingsweg1De gemeente Borsbeek en stad Mortsel willen dat de verbindingsweg snel gerealiseerd wordt.  Ze bekomen dat de procedure losgekoppeld wordt van de R11bis- plannen.  Maar Boechout maakt voorbehoud.  En Natuurpunt Land van Reyen pleit voor het behoud van de ‘groene vinger’ aan de Gasthuishoeven en omgeving.

Lees meer...

R11 duikt weer op!

Wat vooraf ging

N.a.v. de Lange Wapper farce maakt de Vlaamse Regering in 2010 een drastisch mobiliteitsplan voor de regio Antwerpen. In dit Masterplan 2020 duikt plots de R11bis en de verbindingsweg N10-R11 op.
Doel van dit Masterplan: de verkeerscongestie in de regio Antwerpen bestrijden, de verkeersveiligheid bevorderen én de leefbaarheid voor omwonende verbeteren.

Lees meer...

Verbindingsweg N10 - R11

{phocamaps view=map|id=16}

Red de Berm(bis) - Platformtekst

Aan de hand van de platformtekst die je hier kan downloaden willen we het standpunt van de geplande optocht en manifestatie op zondag 15 april 2012 nogmaals in de verf zetten.

Platformtekst Red de Berm (bis)

{phocadownload view=file|id=18|target=s}

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen enkele activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je als we op het veld werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.