kertslijn kersttak met kerstklok

Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Frank presenteert natuurbeelden van de Spitsbergen

 

Vrijdag, 22. Januari 2016 20:00 > Vrijdag, 22. Januari 2016 22:15

 

Frank Adriaensen, ecoloog aan het Departement Biologie van de Universiteit Antwerpen en beleidsverantwoordelijke van Natuurpunt Land van Reyen, is ook een gepassioneerd natuurfotograaf en actief lid van de Bond Verantwoorde Natuurfotografie (www.BVNF.be).

Hij neemt ons graag de komende winter, maandelijks vanaf oktober, mee op verkenning naar enkele uithoeken van de wereld.
Avontuurlijke reizen met expeditieschepen, visserbootjes, helicopters, allerlei terreinvoertuigen of gewoon te voet, op de meest verlaten plekken en in de meest indrukwekkende natuur die onze aarde nog bezit.

Vijf vrijdagavonden (ca. 2 uur, met een pauze) vol mooie beelden met live commentaar en een wetenschappelijk verantwoorde introductie tot plekken waarvan we allemaal al wel eens hebben gehoord, en misschien ook gedroomd?

Op deze vierde avond een verslag van zijn verkenning langs de rand van het noordpoolijs.
In juni 2006 trok Frank in het gezelschap van nog een dertigtal natuurfotografen met het expeditieschip ‘Professor Molchanov’ van Schotland, langs de eilandjes in de Noordelijke ijszee, naar het pakijs ten oosten van Spitsbergen. Een reis langs de rand van het noordpoolijs. Van de oneindige aantallen vogels en het oorverdovende gesnater in de vogelkolonies naar de ijsberen en walrussen en de oneindige stilte van het pakijs. Een boeiend verhaal met spectaculaire beelden van het leven in de noordelijke ijszee.

Afspraak om 20 uur, zaal Graanzolder in Hoeve Dieseghem, Wouter Volcaertsstraat 44, Mortsel.

Duur: circa 2 uur met een pauze.
Inkom voor Natuurpuntleden: 5 euro. Niet-leden: 7 euro.
Kinderen tot 12 jaar: 3 euro. Maximumtarief voor gezinnen: 10 euro.

Frank Adriaensen

Download de promo-poster

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.