kertslijn kersttak met kerstklok

Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Boechout | Ondernemers Zonder Grenzen maken Sahel terug leefbaar

 

Vrijdag, 25. Maart 2016 20:00 > Vrijdag, 25. Maart 2016

 

Ondernemers Zonder Grenzen (OZG) is een ngo, in 2007 opgericht door Werner Sels uit Boechout. Hij en Natuurpunter Koen De Smet, tevens ingenieur van het project, stellen hun  ambitieus ontwikkelings- en natuurproject in Burkina Faso voor. Ook Koen T'Sijen burgermeester van Boechout-Vremde, zal het publiek toespreken.

Ondernemers Zonder Grenzen voorgesteld

Het Kyoto-protocol vraagt respect voor het milieu door een globale CO2 -vermindering.
OZG trekt dit door naar respect voor werknemers en respect voor het continent Afrika. Sahel Brukina Faso: het veld voor bezaaing
OZG is erop gericht de ontwikkelingskansen te verhogen door het ondernemerschap en dus ook de werkgelegenheid in Afrika te stimuleren.

Het beplantingsproject

OZG steunt ook de ontwikkelingslanden om de gevolgen van klimaatverandering te ondervangen. In Afrika realiseert OZG met agro-bebossing een win-win-win-situatie voor de donateur, de lokale gemeenschap en het milieu. OZG plant er bomen die resulteren in tewerkstelling, onderwijs, welvaart, voedsel en gezondheid voor lokale bevolkingsgroepen in o.a. Burkina Faso en Mali. 

De nieuwe bossen die OZG in het seizoen 2015-2016 inzaait in de Sahel van Burkina Faso fixeren 120.000 ton CO2. Bouli’s (grote waterreservoirs) zorgen voor een constante watervoorraad.
Honderden Burkinabezen werken nu in de bos- en landbouwsector, hebben voedselgarantie en zijn nauw bij de projecten betrokken.

Het veld na bezaaing met de medewerkersEen deel van de meeropbrengst wordt geïnvesteerd in onderwijs voor volwassenen en kinderen. Zo is er sinds 2011 onder meer de landbouwschool ‘Le Clima’.

Op 14 februari 2012 werd OZG in Burkina Faso uitgeroepen tot “pionier van de Sahel” omdat ze de allereerste organisatie ter wereld is die er in slaagde om Clean Development Mechanism-herbebossing te realiseren in de Sahel.

Werner Sels

Begin december 2015 besprak Werner Sels de klimaatproblematiek met Jos Delbeke, Directeur Generaal EU voor klimaat, in het kader van de klimaattop in Parijs. Werner maakte daarbij nogal wat indruk met de realisaties van OZG op het terrein.

Ook de Keizer van West-Afrika, en hoogste morele gezagdrager van het Mossie Volk, Moro Naaba vond bij OZG de oplossing voor de braindrain en vluchtelingenstroom vanuit Burkina Faso. De keizer van West-Afrika is een groot wielerfanaat. Veldrijder Sven Nys schonk graag zijn kampioenentrui aan OZG, als perfecte introductie voor OZG bij de keizer (zie meer op de site van de Gazet van Antwerpen).

Kortom een avond om niet te missen!

Vrijdag 25 maart, 20u Theater Vooruit, Sint Bavoplein 17, Boechout
Ook Koen T'Sijen burgermeester van Boechout-Vremde, zal het publiek toespreken..
Inkom: 3 euro voor leden van Natuurpunt, 5 eur voor niet-leden.
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

 

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.