kertslijn kersttak met kerstklok

Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Het Grote Vlindertelweekend

 

Zaterdag, 6. Augustus 2016 > Zondag, 7. Augustus 2016

 

vlinderweekend banner

 

Op 6 & 7 augustus 2016 tellen we opnieuw de vlinders in onze tuin tijdens Het Grote Vlinderweekend van Natuurpunt.

In 2015 hebben in totaal 12.087 mensen 8374 tellingen ingestuurd! Na controle blijkt dat onze tellers 52 soorten gezien hebben, met een totaal van 135.741 vlinders.

Met het grootste vlinderonderzoek in Vlaanderen kan Natuurpunt heel wat gegevens verzamelen over de kleurrijke bezoekers in onze tuin en kunnen we hun toestand beter opvolgen.

Download hier het telformulier en of gebruik de folder waarop de vlinders afgebeeld staan.

In de bibliotheek van Lint zullen vanaf 1 juli thematafels rond vlinders en insecten worden opgesteld. De bib stelt haar eigen collectie vlinder- en insectenboeken voor en natuurlijk zal Natuurpunt Land van Reyen voor de nodige info en aankleding zorgen. 
Vlinderfoto’s en kunstig geknutselde vlinders versieren de bib, en zijn een ganse maand tussen de boeken te bewonderen. Je kan er vintage-vlinderboeken van Natuurpunt bekijken, en zoveel meer. Wie wenst te tellen tijdens Het Grote Vlinderweekend, kan een deelnemingsformulier en flyer met de meest voorkomende dagvlinders meenemen in de bib.
Adres bibliotheek Lint: Liersesteenweg 25, 2547 Lint

Op zaterdag 6 augustus van 10 tot 12 uur organiseren we een vlinder-knutselactiviteit voor kids in de jeugdhoek van de bib. Voor ouders voorzien we een lekker tasje Oxfam Wereldwinkel-koffie. Inschrijven vooraf is niet nodig en knutselmateriaal is ter plaatse aanwezig. Graag wel alvast lege WC- en keukenrolletjes sparen, ook al knutsel je zelf niet mee. Ook vlindervriendelijke planten krijgen die dag een speciaal plaatsje in de bib.

Op zondag 7 augustus van 14 tot 17 uur worden verschillende activiteiten op de Lintse Vlinderweide zelf georganiseerd. Wie komt tellen op de Vlinderweide ontvangt een mooi aandenken! In een heuse Natuurpunt-tent kan je alle info vinden, onze Natuurpunt-winkel bezoeken, vlinder-en bijenvriendelijke planten ontdekken, het vijfsterren bijenhotel bekijken en natuurlijk aan onze Vlinder Pop-up-bar van een Gageleer, Bufo of fairtrade sapje genieten.

Kom je mee toasten op 15 jaar Natuurpunt? Iedereen welkom! 


Bezoek zeker de site van Het Grote Vlinderweekend.

Download de mooie affiche, hieronder afgebeeld,  in  A4-formaat of groter in A3-formaat. of vraag je gratis Vlindergids aan

 VlinderAffiche KenJijZeAllemaal

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.