Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Mortsel | Dag van de Natuur op Klein-Zwitserland

 

Zondag, 19. November 2017 10:00 > Zondag, 19. November 2017 16:00

 

Voor kern Mortsel betekent de Dag van de Natuur meestal hakhoutbeheer op de taluds van de spoorweglijn die Klein-Zwitserland doormidden snijdt (in een noordelijk en een zuidelijk deel). Dit jaarlijks werkje zijn we verplicht omdat de NMBS ons vraagt ervoor te zorgen dat (hoge) bomen geen (potentieel) gevaar zouden vormen voor de treinreizigers. Alhoewel de NMBS haar bermen meestal zelf onderhoudt, verkiezen we dit werk zelf op ons te nemen, zodat we voorkomen dat er geen kaalkap gebeurt … maar eerder een selectieve uitdunning. Ieder jaar trachten we een zone van ca. 50 à 100 meter af te werken en schuiven zo ieder jaar wat op en keren na X-aantal jaren dan terug zodat de biodiversiteit maximale kansen krijgt.
Afhankelijk van het weer en het aantal vrijwilligers worden nog andere dringende werkjes aangepakt (paden open houden, zwerfvuil opruimen, houtwallen aanleggen, …).

We komen samen om 10 uur aan Hoeve Dieseghem, {phocamaps view=link|id=2|text=Wouter Volcaertstraat 44, Mortsel}, en op de middag houden we lunchpauze (vergeet je boterhammetjes niet).
Wie het wenst, kan ook enkel in de namiddag aansluiten (van 13 tot 16 uur) want alle helpende handen zijn welkom.

Stevig schoeisel is geen overbodige luxe want de hellingen van de taluds langs de spoorlijn zijn steil om het hakhoutbeheer uit te voeren. Materiaal (zagen, handschoenen) leggen we voor de vrijwilligers klaar … maar heb je thuis ook een bv. een kettingzaag liggen, breng ze gerust mee.

In Hoeve Dieseghem vindt geen opendeurdag van Natuurpunt Land van Reyen plaats, wegens verbouwingswerken aan het gebouw.

Info: Mario

KZ | Dag van de Natuur 2005
KZ | Dag van de Natuur 2005

 

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.