kertslijn kersttak met kerstklok

Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Lint & Boechout | Feestelijke opening Uilenbos

 

Zaterdag, 14. Oktober 2017 14:30 > Zaterdag, 14. Oktober 2017 16:30

 

Op zaterdag 14 oktober nodigen we je uit op de feestelijke opening van het Uilenbos. Het is dan niet enkel de Week van het Bos, maar ook de Dag van de Trage Weg. Trommel dus al je vrienden op en kom mee genieten van deze unieke gebeurtenis!

Het Uilenbos werd door Natuurpunt aangekocht met steun van de gemeente Hove, Provincie Antwerpen en Vlaanderen via het strategisch project ‘Beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand’.
Het Uilenbos is erg waardevol, niet alleen omwille van de natuurwaarden, maar ook omdat het gelegen is in een landschap met een rijk verleden van meanderende waterlopen, familiale landbouw en het kasteeldomein van Moretus.
Met de openstelling wensen de partners hun steentje bij te dragen aan het beleefbaar maken van de open ruimte in de Antwerpse Zuidrand.

Lint en Hove zetten de trage wegen tussen de beide gemeenten opnieuw in de kijker.
Het Laarzenpad krijgt een vervolg en zal vanaf 14 oktober een verbinding vormen tussen een nieuwe wandellus in Hove, door en rond het Uilenbos en het Bos- en beemdenpad in Lint.

Praktisch

De wandeling start om 14:30 uur aan de jeugdlokalen, Luitersheide 4 in Lint.
We wandelen langs het Laarzenpad naar het erf aan de Boshoekstraat 99 in Boechout. Dit erf maakt deel uit van de boerderij in renovatie van Jacques en Lutgarde Reynders. Daar kan je genieten op een info- en streekmarktje met animatie voor jong en oud zoals zoete en zotte volksverhalen en een natuurcafé.
Je kan ook de nieuwe wandellus uitproberen.

Ook wie later komt, kan uiteraard nog genieten van de markt en de boswandeling.

Kom zoveel mogelijk met de fiets naar het Uilenbos want de parkeergelegenheid in de Boshoekstraat is zeer beperkt. Wie toch met de wagen komt, kan parkeren aan de start van de wandeling aan Luitersheide in Lint, en het Laarzenpad volgen. Parkeren kan ook op de grote parking Lerenveld en wandel dan voorbij de Vlinderweide naar Luitersheide.

Tot in het Uilenbos. Iedereen welkom!


Een bespreking van het Domein van Moretus waartoe het Uilenbos behoort,
kan je vinden in ons artikel over de Grote Boshoek.

Fotogalerij Laarzenpad op onze Flickr-galerij

Uilenbos (foto Marita Van der Gucht)

 

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.