kertslijn kersttak met kerstklok

Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Dag van de Natuur

 

Zaterdag, 24. November 2018 10:00 > Zaterdag, 24. November 2018 17:00

 

We hebben er een jaarlijkse traditie van gemaakt; de 'opkuis' van de natuurgebieden die wij in beheer hebben binnen Natuurpunt Land van Reyen. Elk jaar opnieuw wordt er gemaaid, worden wilgen geknot en worden wandelpaden onderhouden waar nodig.

Tijdens de Dag van de Natuur leef je je helemaal uit in een prachtige omgeving. Je maakt er kennis met vrijwilligers die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren.
En zo kunnen zij tijdens de Dag van de Natuur grotere klussen klaren. Kom alleen, met je familie, vrienden of collega's. Ook jeugdverenigingen zijn van harte welkom!

Zaterdag 24 november 2018 in Boechout-Vremde

Wij zoeken deze dag weer helpende handen om op een recent aangekocht perceel alles klaar te maken om de natuur terug alle kansen te geven. Ondertussen is op deze plek door de vrijwilligers al zeer veel rommel opgeruimd en afgevoerd. Hierdoor is er terug plaats vrijgemaakt voor onze streekeigen natuur, maar er is nog wel wat werk te doen waarvoor we jullie nodig hebben. We zullen dit jaar het kroonhout opruimen dat is achtergebleven na het rooien van een aantal grote, niet inheemse, bomen.

=> We spreken af aan de Magdalenakapel om 10 uur en wandelen dan samen naar ons werkgebied.
Voor de laatkomers, die kunnen langs de Broechemsesteenweg voorbij Don Bosco wandelen en dan tegenover de fruitautomaat rechts het karspoor inwandelen. Loop dit dan af tot voorbij het bordje van Natuurpunt en daar zal je ons vinden.

Stevig schoeisel of laarzen zijn noodzakelijk.

Ook te bereiken met het openbaar vervoer, eindhalte bus 51.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 03 321 66 15

Zaterdag 24 november 2018 in Lint

Tijd om de Vlinderweide op het Lerenveld onder handen te nemen.
Vooraf komen professionele mensen van Natuurpunt de weide maaien. Dat maaisel wordt afgevoerd om verzuring en bemesting van de bodem te voorkomen. We houden de wandelpaden vrij en snoeien de haag bij waar nodig.

Nadien ziet de Vlinderweide er opnieuw helemaal klaar uit voor het volgende seizoen, met nog meer vlinders en solitaire bijen, die dankbaar een onderkomen vinden in het plaatselijke hotel.

=> Afspraak om 14 uur op de grote parking aan het eind van het Lerenveld, achter danszaal Ekkart. Tijd voor een dansje achteraf zal er helaas niet zijn, tenzij ...

Iedereen is welkom, klein en groot, smal en iets corpulenter. En wie zelf over materiaal beschikt (kruiwagen, hak, schop of snoeischaar) mag dit zeker meebrengen.

Wij zorgen voor een drankje en een knabbeltje, maar vooral - samen met jullie- voor een hele toffe sfeer.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 03 455 86 84

Zondag 18 november 2018 in Mortsel

Dit jaar een beetje anders: onze vaste ontmoetings- en feestplek, de hoeve Dieseghem, is gesloten wegens werken. Het samen werken aan en in de natuur blijft wel! We doen het wel iets vroeger dan Boechout en Lint, namelijk de zondag voor het week-end van de Dag van de Natuur.

Ditmaal het grote en iets avontuurlijker werk namelijk de bomen en struiken die een gevaar vormen voor de spoorweg gaan we omhakken, snoeien. Alhoewel de NMBS haar bermen meestal zelf onderhoudt, verkiezen we dit werk zelf op ons te nemen, zodat we voorkomen dat er geen kaalkap gebeurt … maar eerder een selectieve uitdunning.

Afhankelijk van het weer en het aantal vrijwilligers worden nog andere dringende werkjes aangepakt (paden open houden, zwerfvuil opruimen, houtwallen aanleggen, …).

=> We komen samen om 10 uur aan Hoeve Dieseghem, en op de middag houden we lunchpauze (vergeet je boterhammetjes niet).

Wie het wenst, kan ook enkel in de namiddag aansluiten (van 13 tot 16 uur) want alle helpende handen zijn welkom.

Stevig schoeisel is geen overbodige luxe want de hellingen van de taluds langs de spoorlijn zijn steil om het hakhoutbeheer uit te voeren. Materiaal (zagen, handschoenen) leggen we voor de vrijwilligers klaar … maar heb je thuis ook een bv. een kettingzaag liggen, breng ze gerust mee.

In Hoeve Dieseghem vindt geen opendeurdag van Natuurpunt Land van Reyen plaats, wegens verbouwingswerken aan het gebouw.

Info: Mario

Beheerwerken op de Vlinderweide
Beheerwerken op de Vlinderweide
MBV | Dag van de Natuur 2007
Mortsel, Klein-Zwitserland, hakhoutbeheer
KZ | Dag van de Natuur 2005
Klein-Zwitserland Vrijwilligers
03.11.13 Bouwen van een bijenhotel
03.11.13 Bouwen van een bijenhotel
Jong vrijwilligers(plezier) in de Molenbeekvallei
Klein-Zwitserland: vrijwilligers aan het werk
 • Beheerwerken op de Vlinderweide
 • Beheerwerken op de Vlinderweide
 • MBV | Dag van de Natuur 2007
 • Mortsel, Klein-Zwitserland, hakhoutbeheer
 • KZ | Dag van de Natuur 2005
 • Klein-Zwitserland Vrijwilligers
 • 03.11.13 Bouwen van een bijenhotel
 • 03.11.13 Bouwen van een bijenhotel
 • Jong vrijwilligers(plezier) in de Molenbeekvallei
 • Klein-Zwitserland: vrijwilligers aan het werk
 •  

   

  Deel deze pagina via:
  Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
  captcha 
  Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
  Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
  Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
  captcha 
  Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
  Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.