Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Lint | Aanplanten van klimaatbos

 

Zaterdag, 8. December 2018 10:00 > Zaterdag, 8. December 2018 16:00

 

 Het Lintse gemeentebestuur kocht onlangs enkele weilanden aan voor bosuitbreiding aan Luitersheide (langs de fietsostrade). Hier zal een klimaatbos worden aangeplant. De gemeente werkt hiervoor samen met verschillende partners waaronder BOS+, de streekvereniging Zuidrand en Natuurpunt Land van Reyen.

Er komt een speelplek ter hoogte van de ingang van het bos en dankzij het Europees subsidieproject "Nature Smart Cities" kan er ook geïnvesteerd worden in een nieuwe trage weg die zal aansluiten op het Laarzenpad, richting Uilenbos.
Op vraag van Natuurpunt Land van Reyen wordt ook een amfibieënpoel gegraven; een nieuwe habitat voor o.a. de vele kikkers, padden en salamanders in de buurt.

Bomen en struiken aanplanten. Iedereen welkom!
Er moeten zo'n 3 500 bomen en struiken worden aangeplant en hieraan werken we graag mee als Natuurpunt Land van Reyen.

Oproep dus: haal je spade uit de schuur en trommel je vrienden, familie en collega’s op.
Op zaterdag 8 december vanaf 10u is iedereen welkom en we hopen om 16u alle bomen en struiken samen in de grond te hebben gestoken.

De gemeente zorgt dat er spades ter beschikking zullen zijn, maar bij grote drukte is het handig als je er zelf eentje meebrengt.
Natuurpunt Land van Reyen stelt een stand op het terrein op en er zijn ook drankjes te verkrijgen. Begin maar alvast te dromen van nieuwe natuur dichtbij huis met bosweggetjes, verrassende speelplekjes en spontane ontmoetingen met allerlei bosbewoners.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar komt het bos?

locatie nieuw klimaatbos

Hoe ziet die plaats er nu uit?

Plaats voor het klimaatbos

 

Plaats voor het klimaatbos

Lints klimaatbos infobord

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.