Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Lint | Beheerwerken Babbelkroonbos

 

Zaterdag, 27. Juni 2015 10:00 > Zaterdag, 27. Juni 2015

 

140615 BKB uitgetrokken-balsemien Zaterdagochtend, 27 juni (van 10 tot 12 uur), starten onze zomerbeheerwerken in het Babbelkroonbos.

De voornaamste taak is nog steeds het beperken van de reuzenbalsemien, een exoot die ontzettend snel uitbreidt en de inheemse bosplanten onderdrukt.

Het is licht werk; in het bos en tussen de struiken worden de planten makkelijk met 1 hand uitgetrokken, met wortel en al. In het voorste gedeelte van het bos is deze exoot al sterk teruggedrongen, maar achteraan zijn er nog grote stukken met veel planten die we moeten proberen te verwijderen voor ze gaan bloeien en zaden vormen in augustus-september.

Als je wil meewerken en een leuke voormiddag meemaken in het bos, geef dan een seintje dan houden we je op de hoogte. Iedereen welkom!
Tijdens het werk ontdekken we o.a. bosvlinders, andere insecten, zwammen en mooie bosplanten zoals de foto's hieronder getuigen.

Materiaal meebrengen is voorlopig niet nodig deze eerste keer, wel handschoenen. Lange mouwen, lange broek en stevig schoeisel dragen is aangeraden.

Afspraakplaats om 10 uur aan de ingang van het Babbelkroonbos. Straat: Hoog-Lachenenen, Lier (= verlengde van de Bouwenstraat in Lint, dan voorbij de ingang van de Elia-verdeelcentrale aan de rechterkant) Je zal er een vlag van Natuurpunt zien hangen.

Parkeren kan aan het kerkhof in de Bouwenstraat, dan 5 minuutjes stappen naar het bos. Met de fiets kan je tot aan het bos rijden.

Nog vragen, wil je op de hoogte gehouden worden van de andere beheerwerken? Stuur een mailtje naar Marita Van der Gucht

Hopelijk tot dan!

 

Enkele fotos van Marita, onlangs genomen in het bos:

140615 BKB Dagkoekoeksbloem

140615 BKB Bosandoorn

140615 BKB Geringelde smalboktor 140615 BKB gerande spanner

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.