Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Vremde: Dag van de Natuur

 

Zaterdag, 15. November 2014 10:00 > Zaterdag, 15. November 2014 16:00

 

Dit jaar gaan we in het brongebied van de Molenbeekvallei op een nieuw perceel (recent in beheer gekregen van de gemeente Boechout) aan de slag.

15 jaar geleden plantten we samen met de milieuraad en de Dorpsschool van Vremde een inheemse houtkant aan langs de Sneppenbosweg. Deze houtkant is nu mooi volgroeid en zelfs hier en daar al wat te hoog opgeschoten. We gaan de houtkant dan ook uitdunnen zodat hij houtkant blijft en geen bos wordt. Voor het opruimen van de stammen en het kroonhout rekenen we graag op jullie hulp.

Verder zullen we op het nieuwe perceel een nieuwe houtkant aanplanten die een geplande wandelweg zal afzomen in de toekomst. Iedereen, jong en oud, is welkom om zijn persoonlijke inheemse struik in de grond te steken.

Deze werken zijn de eerste fase van ons nieuw ambitieus natuurinrichtingsproject van het dalhoofd (brongebied) van de Molenbeekvallei. Je zal er later zeker nog meer over vernemen in De Rietvink.
 
Alle helpende handen zijn welkom.’s Middags serveren we voor de helpers onze ondertussen in de wijde omgeving geapprecieerde en overheerlijke warme maaltijdsoep met brood om wat op krachten te komen. Drankjes worden graag en gratis aangeboden. Stevig waterdicht schoeisel noodzakelijk.

Wij zorgen voor materiaal, maar je mag altijd zelf eventueel werkhandschoenen, kapmes of handzaag meebrengen. Planters mogen hun eigen spade meebrengen.
Als je ervaring hebt, kan je ook je kettingzaag meebrengen.

We beginnen om 10 uur en eindigen rond 16 uur, maar je mag gerust ook voor slechts enkele uurtjes komen.
Voor de laatkomers: vanop bovengenoemd kruispunt de Sneppenbosweg inslaan, daar zie je ons wel in actie.
Info: Fred Vanhaverbeke 

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.