Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Lint: Doe mee met onze zwerfvuilactie.

 

Zaterdag, 7. Februari 2015 10:00 > Zaterdag, 7. Februari 2015 12:00

 

150124 Li ZwerfvuilActie bord paddentrekIn GVA van 22 januari '15 stond te lezen dat het Xavier Van Rooy-fietspad aan Luitersheide in Lint 10 op 10 haalt.
In het artikel worden de fietspaden van de Provincie Antwerpen onder de loep genomen, en gekeken hoe ze scoren op vlak van veiligheid en comfort.

Tweemaandelijks houdt Natuurpunt Land van Reyen zwerfvuilacties langs deze fietsostrade op grondgebied Lint en in het Bos van Marpingen.
Niet alleen om de fauna en flora te beschermen, maar ook om het comfort van ieder mens, die er als fietser of wandelaar passeert, te behouden.
Zaterdag 7 februari van 10 tot 12u is het weer zover en haalt Natuurpunt het afval weg tussen de struiken, berm en bos.

Tijdens deze zwerfvuilactie, gaat onze speciale aandacht naar de amfibieën, die binnenkort het fietspad zullen oversteken.
Eens de temperaturen weer stijgen, gaan de padden, kikkers en salamanders op zoek naar voorplantingspoelen, en passeren op hun weg het fietspad ter hoogte van het Bos van Marpingen.
Natuurpunt Lint heeft paddenborden bevestigd langs dit bewuste stuk om (brom)fietsers attent te maken op de komende paddentrek.

"Stop met klagen" is de titel van het nieuwste boek van Steven Vromman (beter bekend als low impact man), waarin hij oproept niet zuur te reageren in allerlei situaties, maar zelf de koe bij de horens te vatten.
Bekijk een filmpje daarover uit het Journaal van 27 januari Artikel op Het Laatste Nieuws met daarin het video-extract VRT-nieuws

Doe jij ook mee met Natuurpunt?

Afspraak om 10 uur aan Luitersheide ter hoogte van de spoorwegovergang, nabij de Chirolokalen. (Kaart op Google; voor GPS: Zevenhuizenstraat invoeren)
Grijpstokken, fluohesjes, en afvalzakken zijn voorzien. Graag handschoenen meebrengen. Natuurpunt Lint zorgt voor de sortering achteraf.
Einde: 12 uur.

150124 Li ZwerfvuilActie GVA 1150124 Li ZwerfvuilActie GVA 2

 

 

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.