Natuurpunt Land van Reyen beschikt over een enthousiaste, gemotiveerde groep vrijwilligers, en gediplomeerde natuurgidsen. Zij willen hun kennis graag delen met andere natuurliefhebbers. In het verleden werden reeds verscheidene cursussen, lezingen en infoavonden ingericht waarvoor iedereen met een gezonde interesse voor de natuur, lid of geen lid, zich kan inschrijven.

03.11.13 Bouwen van een bijenhotel

Daarnaast worden af en toe workshops aangeboden om ook op een actieve manier aan natuureducatie te doen. Een mooi voorbeeld hiervan is het bijenhotel aan de vlinderweide in Lint dat in de herfst van 2013 met vereende krachten tot stand kwam. Jong en oud werkten samen aan een luxehotel voor wilde solitaire bijen en andere insecten.

Een andere manier om educatie te bieden aan het grote publiek zijn onze geleide wandelingen. Met al je zintuigen genieten van de prachtige groene plekjes binnen onze regio onder de deskundige leiding van één van onze gidsen. Dit kan zowel tijdens onze gratis kalenderwandelingen als tijdens een wandeling op aanvraag. We hebben zowel ervaring met volwassen groepen, kindergroepen als met mindervalide mensen.

Wil je eens een alternatief voor een verjaardagsfeestje, dat kan. Samen met een tiental van je vrienden kunnen we op zoek naar de wonderen die de natuur ons te bieden heeft.

Ook scholen en jeugdverenigingen verdienen onze extra aandacht. Interesse om rond een bepaald thema te werken, zoals bv. de seizoenen, het leven in de poel, natuurbeheer, zaden en vruchten, enz. Je kan het zo gek niet bedenken. Neem gerust contact op en we zoeken samen naar een interessante leerrijke activiteit.

Lint, Kapellekensbos, herfstwandeling

Tijdens het schooljaar 2013 ontwierpen enkele wetenschapsleerlingen uit het 6de jaar van Sint Gabriël een zoektocht doorheen de Molenbeekvallei. Het is een familiezoektocht, voor gezinnen met jonge kinderen, of grootouders met kleinkinderen. Je kan hem nog steeds downloaden en nadien de oplossingen bekijken.

Interesse? Check regelmatig onze activiteitenkalender naar toekomstige activiteiten en misschien zit er wel iets tussen wat ook jou kan boeien. Je kan steeds contact opnemen met onze afdeling via volgend contact-formulier.  

Niet alleen wij zijn overtuigd dat onze natuur nodig en nuttig is, maar ook Herstelacademie SaRA van de regio Antwerpen weet dit al te goed. In haar cursusaanbod worden ook natuurwandelingen aangeboden in Fort 4, Klein-Zwitserland en Molenbeekvallei. Wandelcoach Lieve Sebreghts begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid naar het hervinden van hun eigen kracht door letterlijk en figuurlijk met hen op wandel te gaan in o/m/ Fort 4, Klein-Zwitserland en Molenbeekvallei.

In Vremde loopt een langdurige samenwerking tussen onze afdeling en het project De Kiem van Maanwandelaars vzw. Zij zetten in op natuurbeleving en -educatie voor en door volwassenen met een verstandelijke beperking. Onze natuurgidsen begeleiden af en toe de wandelingen die zij organiseren voor scholen en andere organisaties. Maar ook de personen met een verstandelijke beperking kregen een aangepaste opleiding tot natuurgids en gidsen op hun eigen manier, met of zonder ondersteuning, in de Molenbeekvallei.

 
Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.