Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.
Met meer dan 6.000 vrijwilligers beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.fiets en wandelgids

Om alle Vlamingen de kans te geven rust te vinden en de schoonheid van de natuur te ervaren, organiseren de vrijwilligers van Natuurpunt duizenden activiteiten: ze leggen wandelpaden aan, organiseren geleide wandelingen voor het hele gezin, uitstappen, cursussen, excursies, filmavonden...
Via het werk in de meer dan 120 studiewerkgroepen en het webportaal waarnemingen.be houden de vrijwilligers tegelijk de gezondheid van de Vlaamse natuur in de gaten en leveren ze zo mee de wetenschappelijke basis voor het natuurbeleid van de overheid.

Zo wordt lid worden van Natuurpunt een steun voor de natuur in Vlaanderen én genieten van de natuur.
Niet overtuigd? Laat ons Natuurpunt voorstel in klank & beeld of overloop hieronder de talrijke voordelen waar je als lid van genieten kunt.

Als nieuw lid ontvang je een welkomstpakket met daarin:

 • onze Fiets- en Wandelgids met 66 uitgestippelde wandelingen en fietsroutes in de mooiste natuurgebieden van België
 • het meest recente ledenmagazine Natuur.blad
 • 10% korting in onze webshop
 • voordelig abonnement nemen op de gespecialiseerde magazines Natuur.oriolus, Natuur.focus en Zoogdier.

Van zodra je geabonneerd bent, ontvang je 4 keer per jaar het tijdschrift Natuur.blad en ook elke 3 maanden ons eigen ledenmagazine De Rietvink .

tijdschrif natuurpuntbladRietvink cover smtijdschrift natuurfocustijdschrift oriolustijdschrift zoogdier

 

Ik wil lid worden van Natuurpunt!

 

Als lid van Natuurpunt geniet je van tal van kortingen en voordelen bij winkels, uitgevers, en in de ontspanningssektor, e.a.

  Zoo Antwerpen logo Planckendael logo Aquascope logo Grottes De Han logo Blue Bike  Blotenvoetenpad Lieteberg     Botanische Tuinbelvillalandal greenparks C-Apart Hotels  Corsendonk hotelsHostel uppelink

 

 logo Plantenverkoop BehaagNatuurlijklogo Inheemse Wilde Planten En Kruiden  Kudzu (eco webshop voor een duurzame levenswijze) logo Dakisolatie Tintelijn (ecologische schildersbedrijf)  (ergonomische bureaustoelen)

 

Velektro , speciaalzaak in elektrische fietsen logo As Adventure  logo Torfs logo Optiek Mertens  logo Optiek Porteman logo Optiek Sightsofnature

 

 Natuurpuntwinkellogo Jeugdbond Natuur Milieu

Ik word lid van Natuurpunt

 

Ook bij aankoop van boeken of abonneren op tal van tijdschriften geniet elk lid van talrijke kortingen:

     logo EOS Magazinelogo natgeographic 215% korting bij pixbook

logo dePersGroep

 

 

Ja, ik word lid van Natuurpunt

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.